40ste lustrumfeest Compagnons du Witloof

40ste lustrumfeest Compagnons du Witloof

compagnonswitloofVoor het feest van de 40ste verjaardag van de Confrérie de Compagnons du Witloof vertrokken we (Fred Daemen, Karin van Bruchem en Joao de Andrade) naar Brussel.

Bij aankomst werden we al netjes de parkeerplaats opgeloodst. Het feest was in het gebouw van de bloemenveiling, de Europaveiling.
We werden verwelkomd door o.a. de Grand Maître de heer Michel Friedmann, en kregen een drankje en een hapje. Daarna volgde officiële gedeelte in de veilingzaal zelf. Ook Fred stond op de lijst v.d. intronisaties. Gewapend met een fles Korenwijn als geschenk voor de Confrérie nam hij plaats vooraan bij de andere kandidaten.

Tussen de intronisaties door was er o.a. een veiling waar ieder, gezeten in de veilingarena, aan kon meedoen met biedingen. Het ging om enkele kleine kistjes witloof en een aantal verrassingspakketten, waar enthousiast op werd geboden. Fred heeft de ceremonie van de intronisatie met glans doorstaan.

Daarna werd het tijd voor het diner in de restaurantzaal. Het eten, geserveerd in vele gangen, was weer van sublieme kwaliteit. De basis was witlof.
De drank vloeide rijkelijk, de stemming was opperbest en de beentjes gingen voor velen van de vloer. Aan het eind van het diner werd iedereen nog verblijd met een pakje witlof, een marmelade van witlof of een flesje witlofbier.

Er werden nog een aantal kaartjes uitgewisseld ter versteviging van de contacten en bij een van de volgende feesten van het Paaltje zouden er zomaar wat enthousiaste Belgen kunnen verschijnen.

Na de Grand Maître officieel bedankt en gedag gezegd te hebben vertrokken we tevreden naar ons hotel.

Beneden een korte foto-impressie.

IMG_9725

IMG_9730

IMG_9732

IMG_9736

IMG_9737

IMG_9744

IMG_9745

IMG_9746

IMG_9747

IMG_9754

IMG_9758

IMG_9759

IMG_9765

IMG_9763

Comments are closed.