Sancerre 2015

sancerreZoals vele leden wel weten wordt er jaarlijks door een delegatie van Genootschap `t Paaltje een bezoek gebracht aan Sancerre;  de plaats waar ons genootschap is ontstaan.

Het laatste weekend van juli vieren de Chevaliers du Cep in Verdigny hun feest ter ere van de Grape Nouvelle en onze delegatie viert met hen mee. Door de jaren heen zijn er al verschillende leden van ‘t Paaltje benoemd tot Chevalier.

Dit jaar heeft onze Maitre de Protocol, Henk Broekman, een activiteit georganiseerd om het bezoek aan Sancerre nog extra bijzonder te maken.

Op 23 juli, de donderdag voorafgaande aan het feestweekend in Sancerre, wordt er in samenwerking met wijnkoperij Okhuysen een champagne proeverij georganiseerd bij Devaux Champagne in Bar sur Seine.

De proeverij is gepland rond de klok van 15:30/16:00 uur en duurt ongeveer 1½ uur, inclusief een rondleiding over dit kleine domein. Voor de proeverij is er plaats voor ca. 12 personen. Tot nu toe zijn er al 8 inschrijvingen. Leden van ‘t Paaltje die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via paaltjeamsterdam@hotmail.com

Sancerre is nog 2½ uur rijden vanuit Bar sur Seine. Het is mogelijk om in de buurt van het champagnehuis te overnachten. De huidige delegatie maakt hier gebruik van. Vermeld svp bij uw inschrijving of u belangstelling heeft voor een hotelkamer. Wij reserveren dan een hotelkamer op uw naam.

Het Bestuur

Comments are closed.