Het Winterfeest 2015

Winterfeest 2015

20151213_122221783_iOSOp 13 december kwamen 31 Palen en Paalinnen bij elkaar in Amsterdam. Voor het Bestuur was dit een toch wel een tegenvallend aantal, mede om dat we met dit soort aantallen bezoekers moeilijk een feest kunnen organiseren i.v.m. de kosten. Hopelijk kunnen we tijdens ons Zomerfeest weer meer leden verwelkomen!

Rond het middaguur druppelden de leden binnen in Café Oosterling, het oudste café van Amsterdam. Paal Oscar Oosterling ontving ons met koffie en de eerste borreltjes Korenwijn.

Na een hartelijk welkom voor iedereen stond onze Grand Maitre even stil bij het overlijden van oudste lid Arne ter Borg. Daarna volgde de welkomstwoorden aan onze gasten uit België van de Compagnons du Witloof en gasten namens de Confrérie St. Etienne d’Alsace.

In het Frans werd hierna Chantal de Lalune geintroniseerd, met de nodige hilariteit en de vaste onderdelen zoals haring en korenwijn werd zij lid van ons Genootschap. Hierna volgde de traditionele haring en korenwijn voor ons allen.

Rond de klok van enen gingen we onderweg voor de traditionele foto en wandeling naar het "Vlaamsche Frietkot" Par Hasard. Daar stond Tivo al klaar met zijn Banjo en konden de glazen worden gevuld met natuurlijk Sancerre wijnen, maar ook de heerlijke huiswijnen vonden gretig aftrek.

De stemming zat er gelijk al goed in en de voetjes gingen van de vloer, onder de uitstekende leiding van gastheer Xander en zijn team werden de heerlijke voorgerechten geserveerd. Hierna volgde voor ieder wat wils, van Zuurvleis van Grootmoeder tot Fisch en Chips en van Dikbil steak tot aan gegrilde Zalm.

Ondertussen kwamen de tongen los en zongen we zoals gebruikelijk weer uit volle borst de diverse meezingers en chansons mee. Grote hilariteit was er met de koffer van Tivo, van waaruit diverse feestattributen en muziekinstrumenten door de zaal gingen. Iedereen deed mee en zo werd het een zeer gezellige middag.

Rond de klok van vijf namen we met een Santeticum Santati afscheid van elkaar en ging een ieder huiswaarts.

Namens het bestuur danken we iedereen hartelijk voor hun aanwezigheid en voor degen die het gemist hebben, het Zomerfeest is gepland op 28 mei 2016.

De foto's vindt u hier.

Comments are closed.