Het Winterfeest 2017

WINTERFEEST 2017 GENOOTSCHAP `T PAALTJE

Op zondagmiddag 19 november ontvingen wij 34 leden, gasten en introducés in de Schreierstoren.
Sinterklaas zette ook voet aan wal die middag, hierdoor waren we genoodzaakt om onze ontvangst te houden in het proeflokaal van de Schreierstoren. Terwijl het Sinterklaas kapoentje boven onze hoofden luid werd gezongen hielden wij onze ontvangst en intronisaties van nieuwe leden.
Onze Grand Maitre Nico Blank begon echter met een bestuurswisseling. Na 9 jaren trouwe dienst heeft José Koemeester besloten om haar functie van Penningmeester over te dragen. Het Bestuur heeft Bram Visser bereid gevonden om deze zware post in te gaan vullen. Natuurlijk werd José uitgebreid in het zonnetje gezet. Hierna werden er twee nieuwe leden geintroniseerd, te weten Sander Visser en Gilbert Urgert. Na de gebruikelijke CV te hebben voorgelezen, legden beide heren de proef van bekwaamheid: de Hollandse Nieuwe Haring en Korenwijn. Aansluitend laafde iedereen zich aan dit goddelijke drankje en werd de haring verorberd.

In colonne en in ons tenue vertrokken we naar het Paleis van de Weemoed. Onderweg was er natuurlijk weer veel belangstelling voor ons Genootschap.

Aangekomen in het Paleis werden we ontvangen met een glaasje Bubbels en namen we plaats aan de mooie gedekte tafels.
Na het voorgerecht was het de tijd voor La Sirene, een prachtige dame die de mooiste chansons ten gehore bracht, van La Dietrich, Edith Piaf, Jaques Breel tot de Amsterdamse meezingers.
Natuurlijk werden er Palen en Paalinnen het podium opgetrokken om al la De Pointer Sisters mee te zingen . Tussen de diverse gangen door bracht La Sirene er goed de sfeer in en werd er weer menig samenzang gehouden. Natuurlijk hielpen de alcoholische versnaperingen hier wel aan bij.

Rond de klok van half zes eindigde deze fantastische middag en namen we afscheid van elkaar. Sommige namen nog een afzakkertje in het beroemde Aepjen.

Het bestuur kijkt terug op een mooi feest en dankt iedereen voor zijn aanwezigheid.

Comments are closed.