Het zomerfeest 2014

Zomerfeest 2014

Intronisatie PatrickOp zaterdag 14 juni 2014 heeft ons genootschap haar jaarlijkse zomerfeest gevierd. We hebben een prachtige dag beleefd, jammer dat de opkomst door allerlei redenen niet zo groot was als gebruikelijk, maar dat maakte het feest er niet minder gezellig door.

Rond de klok van 15.00 uur kon het bestuur in Smits Koffiehuis 26 Palen inclusief hun gasten begroeten waarna Henk , onze Maitre de Protocol, het kapittel opende.
Grand Maître Nico Blank heet iedereen welkom en verteld ons een en ander over de historie van Smits Koffiehuis. Hij staat nog even stil bij lage opkomst. De voorjaarsperiode is vaak al een start van de vakanties en herbergt vele feestdagen. Het bestuur probeert hier ook altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar toch zijn er minder aanmeldingen. Met een kleine aanpassing in het programma heeft het bestuur toch een volwaardig feest kunnen organiseren en er voor gekozen om het Zomerfeest door te laten gaan.

Voor de wandeling naar de vertrekplaats van de boot, hebben we twee nieuwe Palen geïntroniseerd te weten Hans en Trudy Stam, gasten van onze Volendamse vrienden. Tot hun grote verbazing werd hun doopceel voorgelezen en werd beide gevraagd om de proeve van bekwaamheid af te leggen: de haring met de korenwijn nuttigen! Beiden slaagden hier in glansrijk en kregen de bijbehorende versierselen en oorkondes ui t handen van bestuurslid José Koemeester.

Na de traditionele gezamenlijk nieuwe haring en korenwijn vertrokken wij En Tenue richting het Muziekgebouw aan het IJ waar onze boot de “Independent 3” net aan kwam varen. Na het inschepen nam schipper Rob ons mee voor een prachtige tocht met deze oude sleepboot.
Door de perfecte verzorging aan boord van Rob en Debbie werd het een heerlijk vaartocht, we waren de sluizen nog niet door of onder de muzikale leiding van onze Volendamse orkest leider klonken de eerste meezingers over het water. De flessen Sancerre vonden gretig aftrek evenals de hartige snacks. Na een kleine twee uur varen legde schipper Rob zijn “Independent 3” voor anker bij het eiland Pampus, lekker uit de wind werd de BBQ opgestookt en werden wij getrakteerd op een heerlijk buffet met salades en prima vlees van de BBQ, het smaakte voortreffelijk.

Ondertussen was het tijd om nog een derde gast te introniseren: tot zijn grote verrassing werd Patrick van Greuningen als Paal opgenomen in ons gezelschap. Het Bestuur is altijd zeer verheugd om weer nieuwe Palen binnen het genootschap te verwelkomen en ziet dit als een mooie traditie en hoogtepunt tijdens ons kapittel.

Na de nodige meezingers gingen we rond negenen weer terug richting Amsterdam, onderweg werd er nog een moment gestopt ,omdat er een “haai” was gesignaleerd. Tot grote hilariteit werd er een opblaasbaar exemplaar uit het water gevist die een ereplek heeft gekregen op de boot.
Tegen de klok van tien uur meerden we weer aan in Amsterdam en nam iedereen afscheid van elkaar.

Het Bestuur wil alle gasten die aanwezig waren hartelijk danken voor een geweldige dag en een prima Zomerfeest.

Foto’s van het Zomerfeest 2014

Comments are closed.