Het zomerfeest 2015

Zomerfeest 2015

IMG_8814Korenwijn, haringhappen, boottocht, zingen, dansen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wat hebben we weer een geweldig feest gehad op deze mooie dag. De regen probeerde nog wat roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk hebben we nog in de zon genoten van een heerlijk glas op een fijn terras op het eiland Marken.

Maar voor het zover was, werd er traditioneel gestart met ons Kapittel. Een speciale plek was er ingeruimd voor Femke van der Weij-Roest. Femke heeft een in memoriam over haar oom Roel Elbrink voorgelezen. Afgelopen januari is Roel na een kort ziekbed overleden. Roel was als trouwe bezoeker van onze feesten en het jaarlijkse feest in Sancerre een zeer betrokken Paaltjes lid.

Onze Grand Maître Nico Blank en Maître de Protocol Henk Broekman hadden de eer om 3 nieuwe leden te introniseren; Klaas Wilting, Hemmie Kerklingh en Robert van Duuren hebben de eed met goed gevolg afgelegd en zijn toegetreden tot ons illustere gezelschap!

Met een glaasje Korenwijn en heerlijke haringen, vers van de Volendamse haringkar, werd er genoten van een gezellig optreden van het Shantykoor uit Andijk. Te voet ging het vervolgens naar de Volendamse haven om aan boord te gaan van de Marken Express. Eigenaar Robert van Duuren ontving ons met muziek en uiteraard een lekker glaasje wijn, het dak ging er af. TOP!
Als gids heeft Robert ons meegenomen over het bijzondere eiland en bezochten we een klompenmakerij en een prachtige kerk. Robert zorgde vervolgens weer voor een lekker drankje en liet speciaal de “Jan Smit” komen om ons terug te brengen naar Volendam.

Terug bij Bram en Franka stond een 3-tal leden een speciale taak te wachten. Corinne, Ton en Nico hebben een champagne sabrage uitgevoerd en zijn hiermee officieel toegetreden tot de orde van champagne sabreurs.
Entertainer Edo stond hierna al te trappelen voor de aftrap van een mooie feestavond. Onder het genot van de meest heerlijke hapjes uit de keuken van Bram werd het een gezellig boel .

Het bestuur wil iedereen bedanken voor zijn komst. Met elkaar hebben we er weer een prachtige dag van gemaakt. We zien jullie graag weer terug op 13 december voor ons Winterfeest in Amsterdam.

De foto's vindt u hier.

Comments are closed.