Lustrumfeest 2018

Lustrumfeest 2018

Op zaterdag 17 november j.l. vond het 5de Lustrum van wijngenootschap 't Paaltje plaats in Amsterdam Noord.

Rondom 14.30 uur verzamelden de leden zich voor de gebruikelijke kop koffie in 't Tolhuis, een van de oudste horecagelegenheden in Amsterdam. Henk had via zijn bakker een petit four geregeld met 25 jaar er op en ons logo. Dank daarvoor.

Er waren 54 bezoekers aanwezig, waaronder diverse gasten uit Parijs en Sancerre. Uit Parijs was Franck Chazot met vrienden gekomen en uit Sancerre Claude Riverdy met echtgenote en dochter. Ook was Michel Prevost uit Frankrijk aanwezig.

Na de koffie waren er kleine toespraken van Henk en Nico. Bram voerde het woord over het programma namens de lustrumcommissie.

Er waren drie intronisatie's, de eerste was Franck Chazot uit Parijs, in lovende woorden werden zijn werkzaamheden en activiteiten belicht en na de belofte de nieuwe haring alleen nog maar in de Corenwijn te laten zwemmen en dit middels een haring aan de staart en een glas Corenwijn ook daadwerkelijk te hebben uitgevoerd  kreeg hij zijn begeerde Paaltje en oorkonde.

Daarna was Hans Stoelman aan de beurt. Hans en Lydia hadden wij ontmoet in 't Aepjen na het winterfeest vorig jaar in het Paleis van de Weemoed. Zij hadden interesse getoond in ons cluppie en waren op het zomerfeest op de klipper aanwezig. De c.v. van Hans werd voorgelezen door Henk en nadat ook hij zijn gelofte had afgelegd, mocht hij zich Paal noemen na de haring en Corenwijn.

Daarna was de beurt aan  Michel Prevost. Het blijkt, dat hij een trouwe bezoeker is van vele confréries. Nadat ook hij aan alle verplichting had voldaan, mocht hij zich Paal noemen.

Franck, Hans en Michel van harte welkom bij 't Paaltje.

Tenslotte lieten alle aanwezigen zich de Corenwijn en haring uit Volendam goed smaken.

Om 16.00 uur vertrokken wij naar 'This is Holland', een vrij nieuwe experience naast de IDNT toren aan het IJ. In twee groepen zijn wij daar naar binnen gegaan. De 'This is Holland' experience was voor velen een erg leuke verrassing.
Wij werden in een soort vliegtuigstoel vastgesnoerd, er klapte een hek voor je weg en de hele rij stoelen ging naar voren en je hing in het luchtledige. Op een gigantisch videoscherm werd er daarna een vlucht over Holland geprojecteerd, terwijl iedereen in zijn/haar stoel alle kanten op ging. Zelfs roken wij gemaaid gras en tulpen toen wij er overheen vlogen en kregen water in ons gezicht tijdens een duik in de richting van het IJsselmeer. Een fantastische ervaring.

Om 18.00 uur waren wij weer allen terug in 't Tolhuis, waar wij na een toespraak van Nico met een glaasje bubbels proosten op de Confrérie du Savoir Vivre 't Paaltje Amsterdam. Nico zette de leden van het eerste uur in het zonnetje te weten, Jannie en Gerrit Post en Marga Vingerhoed. Het bestuur en de lustrumcommissie kregen van Marian ter Borg, onze apotheker en kunsthistorica, een mooie tekening aangeboden. Nico was zelf in het groot geschilderd. Dit werd zeer gewaardeerd.

Daarna begon het buffet van ons "oud" lid Runderkamp. Het eten smaakte voortreffelijk en de inspirerende wijnen vloeiende rijkelijk. Onder begeleiding van Richard de Beer gingen de voetjes van de vloer, een lustrum feest waardig.

Zo naar 22.00 uur trad de vermoeidheid op en begonnen de eerste gasten aanstalten te maken richting huis en of hotel te gaan. Al met al een geslaagde dag waar iedereen zich aardig heeft geamuseerd.

Bram dankt José en Peter voor de plezierige samenwerking in de Lustrumcommissie.


De foto's van het Lustrumfeest 2018 vindt u hier.

Volg ons op Instagram.

Comments are closed.