Sancerre 2018

Sancerre 2018

Het laatste weekend van juli brachten wij met een groot aantal Palen en Paalinnen door in het mooie Sancerre.
Een grote groep leden van ons Genootschap waren daar een paar dagen om te genieten van een prachtige omgeving, het mooie weer en natuurlijk de heerlijke Sancerre wijnen.
Op zondag was zoals gewoonlijk de dag van la fête des Grappes Nouvelles in Verdigny, georganiseerd door La Confrérie des Chevaliers du Cep. Rond de klok van 10.30 uur verzamelden de diverse genootschappen voor het huis van de Marie (burgermeester) voor de traditionele foto . Hierna liepen we an tenue richting de kerk, daar wachtte de Pastoor ons op om iedereen te begroeten. Hierna volgde de mooie kerkdienst, heerlijk buiten onder de bomen. Aansluitend stonden de glazen gevuld voor een ieder klaar en kon de eerste toast van de zondag volgen.

Rond de klok van enen was het de tijd om richting de Salle de Fete te gaan voor een fantastische lunch. Het voorgerecht werd als een soort amusetour buiten genuttigd, met natuurlijk bijpassende Sancerre wijnen. Daarna wachtte binnen de mooi gedekte tafels en konden we beginnen aan een heerlijk vervolg van onze lunch.
Tussen de gerechten door werden er diverse nieuwe leden benoemd tot Chevalier, de grootste verrassing volgde hier voor onze penningmeester Bram Visser. Zijn CV werd voor gelezen en hierna moest Bram de proeve van bekwaamheid afleggen. Dit bestond uit het nuttigen van een Pipet met natuurlijk Sancerre wijn!! Dit was voor Bram natuurlijk een koud kunstje!
Wat volgde was nog een fantastische middag en een mooi feest met natuurlijk Cabaret, de beroemde Geitenrace, Rad van Fortuin, tombola, BBQ en een super band. De beentjes gingen van de vloer en het was nog lang onrustig in Verdigny en omstreken.

Al met al kunnen we als genootschap t` Paaltje terugkijken op een fantastisch weekend. Het Bestuur van t`Paaltje wil dan ook La Confrérie des Chevaliers du Cep hartelijk danken voor de organisatie.

Comments are closed.