Wijnproeverij op kasteel Radboud – augustus 2019

Wijnproeverij op kasteel Radboud

Op zondag 25 augustus 2019 verzamelden 14 Palen en 12 introducees zich in Hoorn bij het stationnetje van  de historische Stoomtrein Hoorn -Medemblik. Er was een rijtuig, de nummer 55, voor ons gereserveerd. Stipt om 10:40 uur vertrok de trein en er werd onmiddellijk koffie geserveerd. Voor de meerderheid, was het de eerste maal en een ieder vermaakte zich prima. De gesprekken kwamen vlot op  gang en men genoot van het uitzicht over het prachtige Westfriese land.
Na een stop in Wognum en Twist kwamen wij rond 12.00 uur aan in Medemblik.

Uiteraard een groepsfoto met de trein op de achtergrond. De Palen hadden zich in de trein omgekleed en en tenue begonnen wij aan de wandeling van 15 tot 20 minuten naar kasteel Radboud. Daar aangekomen weer een foto, nu met het kasteel op de achtergrond.
Binnen werden wij in de grote zaal ontvangen door Emma Buijs. En traditiegetrouw begonnen wij met Corenwijn en haring. Daarna de wijnproeverij, eerst drie witte en na een rondleiding door het kasteel drie rode. Emma had voor drie bijpassende hapjes gezorgd en die gingen er goed in. Eerst een kleine vissalade met Hollandse garnalen en kreeft, daarna een bruchetta en tenslotte bij de rode wijn een carpaccio van ossenhaas.
John nam op zich om elke wijn te bespreken en van commentaar te voorzien. Hij deed dit op een zodanige wijze, dat iedereen aan zijn lippen hing. De anekdotes vlogen ons om de oren en m.n. het laatste verhaal zal ons nog lang bijblijven. Omdat de trein om 15:20 uur stipt weer zou vertrekken moesten wij ons aan een strak tijdschema houden en dat is gelukt. Bij het fluitsignaal stapte de laatste Paal in de trein voor de terugreis.

De halfvolle en volle flessen van de proeverij hadden wij meegenomen en Bram had voor plastic wijnglazen gezorgd. En dat was maar goed ook, want de restanten van de proeverij werden flink genuttigd op de terugreis.
Tegen 17:00 uur waren wij terug in Hoorn waar door een ieder innig afscheid werd genomen. Nieuwe banden waren gesmeed, nieuwe vriendschappen gesloten, al met al een top dag onder een stralende hemel.

Frans Rosier willen wij danken voor de prachtige foto's, die hij heeft gemaakt.
De Stichting Stoomtrein Hoorn-Medemblik, personeel en Emma Buijs van kasteel Radboud hartelijk bedankt voor het meedenken en de uitstekende verzorging.
Frans Angenent van Walraven Sax en Sjaak Karsten van Veldboer Eenhoorn voor de uitstekende wijnen.

De foto's zijn hier te bezichtigen.

Op naar het Winterfeest op 24 november a.s.

Bram Visser

Comments are closed.