Zomer BBQ 2017

Zomer BBQ 2017

Zomer BBQ Genootschap 't Paaltje groot succes!!!

Wat een Hollands weertje allemaal niet kan veroorzaken ondervonden wij op 1 juli. De voorspellingen waren dusdanig dat we een noodscenario uit de hoge hoed moesten toveren. Nu wil het toeval dat Henk en José, onze bestuursleden, een prachtig appartement hebben in het Lentepark met heel veel ruimte.

Dus alle bestuursleden opgetrommeld en om klokslag 13:00 uur begon de grote metamorfose. Meubels weden verplaatst, BBQ naar boven getild, glaswerk schoongepoetst en buffet in gereedheid gebracht.

De bubbels en korenwijn lagen koud dus we waren er klaar voor.

Om 15:30 uur arriveerden de eerste Palen en Paalinnen, nog wat onwennig waren ze in het begin - "BBQ doen we toch buiten?", er stond wel ergens een tent, maar die was voor een ander Buurtfeest.

Maar binnen afzienbare tijd voelde men zich thuis en om 16:30 uur kon onze Maitre de Protocol en de Grand Maitre de bijeenkomst openen.

Het bestuur was heel blij met de mooie opkomst en vooral trots op het feit dat er vee leden van het eerste uur waren, zelfs oud bestuursleden en oprichters van ons genootschap waren aanwezig.

De haring en korenwijn gingen er natuurlijk vlot door heen en de eerste flesjes wijn werden ontkurkt. Chef Fred plaatste zich achter de BBQ en de eerste geuren van heerlijk vlees vulde de lucht boven het Lentepark, waar plots het weer opklaarde en de zon erbij kwam.

Dus iedereen lekker op het balkon en om half zes werd het heerlijke, door Henk georganiseerde, buffet geopend, de hongerige gasten spoeden zich langs alle lekkernijen en genoten van een heerlijke maaltijd.

Ondertussen werden er oude anekdotes opgehaald onderling en kwamen de eerste liederen uit de inmiddels goed gespoelde keeltjes tevoorschijn. Ook onze gasten uit Volendam en omstreken voelden zich heerlijk thuis en deden volop mee.

Fred en Joao hadden nog een verrassing in petto, een tropisch dessert met gemarineerde ananas en vanille ijs en natuurlijk was er een prachtige kaasplank. Inmiddels werd er flink op los gezongen en gingen de voetjes ook nog van de vloer, zelfs werd er nog een rondje geroeid over de vloer!!

Tegen de klok van 2200 uur, het liep dus zoals gewoonlijk weer uit……………gingen de laatste gasten naar huis. Tevreden met een prachtig zomer event, konden we onze afsluitende borrel inschenken en terugkijken op een geweldige dag.

Een korte foto-impressie vindt u hier.

Comments are closed.