Zomerfeest 2022 in Volendam

ZOMERFEEST GENOOTSCHAP `T PAALTJE IN VOLENDAM GROOT SUCCES!!

Zondag 19 juni kwamen de leden van ons genootschap tezamen in het mooie Volendam. Havencafé ‘t Fokkie was de prachtige locatie om onze leden en hun diverse gasten te mogen ontvangen.

Verheugd was het bestuur dat we na 2 lange corona jaren ook veel gasten mochten ontvangen. Angelien, Lana, Rico en Natascha kwamen mee als gast met José van der Spek. Dikkie en Mirjam als genodigden van Bram en Franka Visser. En Tobias en Bobby met John en Jojo.

Toen iedereen was gearriveerd nam Grand Maitre Henk Broekman de microfoon ter hand om iedereen welkom te heten.
Henk stond allereerst stil bij het overlijden van Karin van Bruchem en Gerrit Post, twee leden die aan het begin van dit jaar kort na elkaar zijn overleden. Na een mooi in memoriam en een indrukwekkende minuut stilte ging het programma verder.

Natuurlijk hadden we ook deze keer een intronisatie. Natascha Roos, vriendin van José van der Spek, werd tot haar grote verrassing naar voren geroepen. José van der Spek had hier voor gezorgd. Door bestuurslid Joao Andrade werd haar CV voorgelezen en moest zij de proeve van bekwaamheid afleggen. Omdat Natascha geen haring kan verdragen had het bestuur op ludiek wijze hier wat op gevonden. Het ook in Volendam wereldberoemde spel koekhappen werd als proeve van bekwaamheid door Natascha onder veel hilariteit goed afgerond, de korenwijn ging er daarna ook lekker in.

De heerlijke nieuwe haring en korenwijn werden met veel plezier door de aanwezigen genuttigd. Daarna vertrokken we met het hele gezelschap in ons tenue naar de Dijk.
Al wandelend trokken wij natuurlijk veel bekijks en werden er door de vele toeristen vragen gesteld wie of wat wij zijn en ook vele foto’s zijn er genomen.

Bij Lotje Wine en Dine werd het gezelschap verdeeld in twee groepen, de ene groep ging naar de Volendam Experience, waar ze een bijzondere 3D ervaring beleefden. De andere helft van het gezelschap nuttigde een wijntje met een snack. Na het wisselen van de groepen namen we nog een afzakkertje en keerden we terug naar ‘t Fokkie.

Nadat iedereen was voorzien van een drankje en de eerste tapas werden geserveerd begon Janina Plat met haar optreden en gingen de voetjes van de vloer. De wijntjes deden hun werk en het werd steeds gezelliger. Janina had met haar vele klassiekers de zaal aan haar voeten.

De vele gerechtjes werden achtereenvolgens geserveerd.

Toen een van onze gasten, Rico Parlevliet, de microfoon ter hand nam en een duet ging zingen met Janina was het feest compleet. Rico deed er nog een schepje bovenop en met zijn fantastische stem roerde hij alle aanwezigen. Het was een fantastische afsluiting van een mooie dag, mede namens alle aanwezigen en de goede zorgen door het personeel van ‘t Fokkie.

Rond de klok van 21.30 uur werden de handjes geschud en namen we afscheid van elkaar en met de wens elkaar op het winterfeest wat plaatsvindt op 20 november elkaar weer te ontmoeten.

De vele foto’s geven een mooi beeld van een geslaagde dag. Click hier voor een foto impressie.

Zet 20 november alvast in uw agenda!!!!

Comments are closed.